Verrichte werkzaamheden

  • Audiovisuele installaties
  • Licht
  • Audio

In de zomer van 2011 installeerden wij in samenwerking met Hollander installatietechniek een compleet digitaal audiosysteem en multifunctioneel lichtplan bij het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn.

Om leerlingen de mogelijkheid te kunnen bieden interactief met kunst, dans, theater en media aan de gang te laten gaan zijn er op dit mediaplein 2 grote mulifunctionele ruimtes gecreëerd die te koppellen zijn met elkaar. Verder bevinden zich op dit mediaplein 3 geluidsdichte opnamestudio’s.

Audio

Het audio systeem werkt over het digitale V-mixing ethernet systeem, het maakt niet uit waar de geluidstafel of het podium komt te staan, er is altijd wel een ethernet aansluiting te vinden in de buurt. Dit maakt het systeem extreem flexibel, zo kan een opname studio heel simpel veranderen naar een mixcabine en wordt een leslokaal met een paar aanpassingen een poppodium.
 Ook qua veiligheid voldoet deze installatie aan de hoogste eisen, bij brand wordt het geluid uitgeschakelt zodat iedereen het brandalarm kan horen.

Licht

Aangezien deze ruimtes multifuntioneel moeten zijn hebben wij 6 multibarren geplaatst waar dmxlijnen, dimmerkanalen en vaste spannings punten in verwerkt zijn. Het hele systeem wordt gestuurt door 2 ELC AC612 wandsturingen en voor grotere voorstellingen of presentaties is er een Strand 200+ 12/24 voorhanden.

Extra uitdaging voor ons was het feit dat de grote ruimte doormiddel van een schuifwand gescheiden kan worden in 2 ruimtes, op het moment dat de schuifwand gesloten wordt moet ook het licht in beide ruimtes apart van elkaar werken. Dit is ons gelukt door gebruik te maken van de nieuwste technieken.

Om de leerlingen ook bekend te maken met beeldbewerkingen hebben zij de beschikking over beeldbewerkingsprogramma’s in combinatie met een chromakey doek dat egaal uitgelicht wordt door 6 stuks Selecon asymetrische floodlights.

Wij wensen de leerlingen en hun docenten veel plezier met dit veelzijdige systeem!